Sven Nordqvist: Finddoža riegádanbeaivi

finddoza-riegadanbeaiviNordsamisk utgave av Sven Nordqvists Pannkakstårtan (1985) som er første bok i den populære barnebokserien om gubben Pettson og hans katt Findus.
Gubben Pettson skal bake bursdagskake av pannekaker til sin katt Findus som elsker å ha fødselsdag og derfor feirer tre ganger om året. Men denne gangen er det fritt for mel. Pettson må først reparere sykkeldekket, finne nøkkelen, hente stigen og lure tyren før han når til butikken.
Oversatt til nordsamisk av Kirsi Paltto og Jan Skoglund Paltto. Boka er også utgitt i lulesamisk og sørsamisk versjon.
Girjjis mii deaivat Beccon-ádjá ja su bussá, Finddoža. Soai orruba rukses stobožis, mas lea vuoncávisti ja olgohivsset. Olbmot lohket, ahte Beccon lea gájálgan, muhto olbmot dat gal hállet nu ollu… Juohke háve go Finddoš deavdá jagi, de Beccon láibo bánnogáhkuin lákcagáhku. Muhto dán háve leat jáffut nohkan…
ISBN: 978-82-92649-18-3. E-skuvla, 2014. 24 s. Innb. 98.- (kan bestilles gjennom Biblioteksentralen)

Kazuno Kohara: Gasskaijá girjjevuorkká

gasskaija-girjevuorkkaLulesamisk oversettelse av Kazuno Koharas The Midnight Library (2014).
Midnattsbiblioteket er bare åpent om natta. Her jobber en liten bibliotekar og tre ugle-assistenter. De hjelper alle som kommer til biblioteket med å finne akkurat den boka de leter etter. Denne natta får de besøk av et ekornorkester, en lettrørt ulv og ei skilpadde.
Kazuno Kohara er en anerkjent japansk-engelsk barnebokkunstner som lager bøker i en karakteristisk tofarge-stil i linotrykk.
Utgis samtidig på nordsamisk, sørsamisk og norsk bokmål.
ISBN: 978-82-7943-052-0. Árran, 2016. 28 s. Heftet. 100.-.