Norsk antropologisk tidsskrift 2, 2015 – Samiske studier

nat_2015_02Temanummer viet samiske studier ved Universitetet i Tromsø. Gjesteredaktører er Sidsel Saugestad og Jorun Bræck Ramstad.
Av innholdet:
Jorun Saugestad og Jorun Bræck Ramstad: Samiske studier – et tidsbilde og noen analyseperspektiver
Trond Thuen: Staten og samene – et problemfylt forvaltningsområde
Bjørn Bjerkeli: «Tradisjonell kunnskap» i rettssalen
Bror Olsen: Faghistorieintervju med Per Mathiesen
ISSN: 0802-7285 (print) ISSN: 1504-2898 (online). -Universitetsforlaget, 2015.

Arvvas: Remembrance (CD)

arvvasDette er Arvvas sin debutplate. Derimot er artistene Sara Marielle Gaup og Steinar Raknes ingen debutanter. Begge har de utmerket seg som musikere og artister med å utvikle og ta joiken til nye møter med annen musikk. Sara Marielle gjennom sitt mangeårige samarbeid med Lawra Somby i gruppen Adjágas og Steinar med joikedronningen Inga Juuso i gruppen Skáidi.
Duoen Arvvas oppstod etter at Sara Marielle Gaup var vikar i bandet Skáidi for Inga Juuso. Etter at Inga Juuso gikk bort sommeren 2014 hadde hun lagt grunnlaget for videre samarbeide.
Albumet er et unikt og moderne møte mellom Americana og joik. Låtene på plata er egne komposisjoner, sanger og joiker og noen tradisjonelle joiker. Arvvas synger og joiker på engelsk og samisk, musikken og tekstene underbygger og løfter hverandre. Det er lekent, melodiøst og røft.
Albumet er tilgjengelig på Spotify: https://open.spotify.com/album/0FLQO3CtLYqRGoDx77hRPs
DATCD-69. DAT, 2015. 1 CD. 169.- (kan kjøpes bl.a. gjennom cdon.no)