Š ['æ∫] – 74/2014 (ungdomsmagasin)

s asÅrets første utgave av det samiske ungdomsmagasinet Š [‘æ∫] er nå gitt ut. Magasinet inneholder blant annet et portrett av den unge politikeren Susanne Vars Buljo som var med på å hindre gruvedrift i sin egen hjemkommune Kautokeino. Her er også artikler om nye nikotinvaner blant ungdom, hvor trenden er at røyking er ute og snusing er inne og  om TV-suksessen Sápmi Sessions.
Š er et ungdomsmagasin som sendes gratis til alle skoleelever fra 8. klasse og oppover med samisk som fag. Bladet er også til vanlig salg i utvalgte butikker, og utgis 5 ganger i året. Niels Ovllá Oskal Dunfjell er redaktør. Tekst på nordsamisk, lulesamisk og sørsamisk.
For mer informasjon se magasinets facebookside: https://www.facebook.com/#!/samiskungdomsmagasin
ISSN: 0804- 5143. Iđut, 2014. 36 s. 40.-

Åarjel-saemieh – Samer i sør: årbok nr. 11

åarjel-saemieh arbok 11Rettigheter er et gjennomgående tema for denne utgaven av årboka. Artiklene  belyser temaet gjennom det arbeid som i dag pågår for å dokumentere, bevare og formidle kunnskap om sørsamisk kultur. Temaet belyses også fra et historisk perspektiv og fra et internasjonalt urfolksperspektiv. Museumsdirektør Birgitta Fossum er redaktør.
ISBN: 978-82-93120-04-9. Saemien Sijte, 2013. 159 s. Innb. 345.-