Sollaug Sárgon: Gå opp gjengrodd sti

gå opp gjengroddGjendiktning til norsk av Sollaug Sárgons diktsamling Savvon bálgáid luottastit (2010), som er nominert til Nordisk råds litteraturpris 2013.
Med naturlyriske skildringer hylles livet. Vi blir minnet om våre forfedres arv, naturfolkets levevis. Diktene gir også et bilde av et samisk samfunn som vi synes å fjerne oss fra.
Gjendiktet til norsk av Laila Stien og Mikkel A. Gaup.
ISBN 978-82-7601-215-6. Idut, 2013. 40 s. 225.-

Den siste nomade? (DVD)

Den siste nomadeDen siste nomade? er en dokumentar om utviklingen i reindriften de siste tretti år. Alf Johansen, reineier og tidligere journalist, står for regien og stiller spørsmålet ”Er det plass til samisk reindrift i et moderne samfunn?”
Original musikken til filmen er av Maria Helena Fjellheim Mortenson. Tiina Sannila Aikio har bidratt med musikalske innslag og Per Inge Johansen fremfører joiken. Foto ved Harry Johansen og klipp ved Anstein Mikkelsen, Siivet AS.
Filmen er tekstet til norsk.
Davvi girji, 2013. 1 DVD. 50 min. 249.-