Varanger a la carte

varanger a la carteBoka forteller om matkulturen i de tre kommunene Nesseby, Vadsø og Vardø. Området er preget av arktisk natur og av nærheten til ishavet. De enestående kvalitetsråvarene i Varanger, den eksotiske kulturen, havklimaet og den ville naturen i nord former en helhet som vanskelig kan sammenlignes med noe annet område i verden. Boka er illustrert med flotte fotografier tatt av Manne Stenros som også er redaktør. Alle matretter i boka er laget av lokale aktører.
Boka har parallelltekst på norsk, engelsk og nordsamisk.
ISBN: 978-952-5913-09-5. A la carte kirjat, 2012. 94 s. 399.- (kan kjøpes fra karabok.no)

Mánážii – Til barnet (CD)

manaziiÅ synge for babyen er viktig. Det setter barnet i sentrum og stimulerer den viktige dialogen mellom foreldre og barn. CD’en er en skattekiste med sanger og regler til barnets første leveår. Utgiverne håper sangene vil inspirere foreldre til å synge mer med barnet  og gjerne benyttes i barnehager og skoler for å stimulere til bruk av det samiske språket i hverdagen.
CD’en inneholder både kristne og verdslige sanger hentet fra både norsk og samisk kulturarv. Blant sangene som er oversatt til nordsamisk er «Lille Petter Edderkopp», «Vær meg nær, å Gud», «Klappe, klappe søte» og «Ro, ro til fiskeskjær».
Vokalister er Niko Välkeapää, Ann Mari Andersen, Sara Marit Gaup og Inger Karoline Gaup. Kautokeino kulturskoles sangkor er også med.
CD759. IKO-forlaget, 2012. 1 CD. 200.- (kan kjøpes fra karabok.no)