Britta Marakatt-Labba: Broderade berättelser/Embroidered stories/Sággon muitalusat

Britta Marakatt-Labbas bilder er miniatyrverdener formet med nål og tråd. De inneholder scener fra hverdagen, politiske refleksjoner og fortellinger om samisk kultur og historie.  Broderade berättelserer  er illustrert med mer enn 80 fotografier av hennes arbeider og er den første fullverdige presentasjonen av hennes kunstnerskap. Boka har et forord av Bitta Marakatt-Labba selv og innholder også noen artikler om hennes kunst blant annet skrevet av Jan Erik Lundström som er redaktør for boken. Tekst på svensk, nordsamisk, engelsk og norsk.

ISBN: 978-91-633-7248-3. Koncentrat, 2010. 169 s. 330.- (Kan bestilles fra Kara Bok og Papir)

Sara Marit A. Gaup: Vuoiŋŋalaš lávlagat II (CD)

Med dette albumet følger Sara Marit A. Gaup opp utgivelsen Vuoiŋŋalaš lávlagat som kom ut i 2002. Salmene på dette albumet er likhet med de forrige hentet fra en samling med salmer fra begynnelsen av 1900-tallet, Vuoinalas Lavllagak, som idag forsatt er brukt av de  læstadianske menighetene. Salmene står i bøkene Vuoiŋŋaláš lávllagirji og Sion lávllagirji.  Melodiene kommer fra norske og finske salmebøker med lokale variasjoner.

Gaup synger salmene på tradisjonelt vis, som de synges av de læstadianske menighetene. Gaup mener at det er viktig at de gamle melodiene blir tatt vare på før de går i glemmeboken. De er en kulturskatt for det samiske samfunnet. Albumet er produsert av Bernt Mikkel Haglund. Blant musikerne er Liv Rundberg fra Kåfjord på orgel.

Nye samiske åndelige sanger (NRK Sápmi 31.01.2011)

Rieban CD-018. Rieban, 2010. 1 CD. (kan kjøpes fra Rieban, Pb. 28, 9521 Kautokeino. Tlf: 952 095 41)

Saivu: Saivu (CD)

DebutEP’en til bandprosjektet Sáivu med det samiske rockehåpet  Lasse Kvernmo fra Karasjok i spissen. På denne Ep’en, som er produsert i USA, har han med seg kjente musikere som Guns N’ Roses-gitaristen Richard Fortus. EP’en inneholder 4 sterke låter produsert av Grammy-vinnende Skidd Mills.

Sáivu stiller med stjernegitarist (NRK Nordnytt 02.06.2010)

Guns N’ Roses anbefaler samisk plateutgivelse (NRK Nordnytt 17.11.2010)

Klubbdebut for «superband» (Altaposten 11.01.2011)

Ahkku Records/Indie Distribution, 2010. 1 CD (EP). 79.- (fra bl.a. cdon.no)

Saivu: Saivu (CD)

Sáivu stiller med stjernegitarist (NRK Nordnytt 02.06.2010)

Guns N’ Roses anbefaler samisk plateutgivelse (NRK Nordnytt 17.11.2010)

Klubbdebut for «superband» (Altaposten 11.01.2011)

Ahkku Records/Indie Distribution, 2010. 1 CD (EP). 79.- (fra bl.a. cdon.no)

Anja Storelv: Viervái (CD)

Anja Storelv er fra en liten bygd i Skånland, Troms. Hun begynte å arbeide med musikk i 1996 og i  1998 og 1999 vant hun Sámi Grand Prix to år på rad. Viervái som betyr til havskanten, er hennes debutalbum og henter  inspirasjon fra barndom, naturen og opplevelser rundt det «å bli voksen».Viervái inneholder 11 joiker og viser. De fleste egenkomponerte.

Rieban CD-019. Rieban, 2011. 1 CD. (Kan bestilles på tlf : +47 952 095 41)