Bárut – Inga Juuso: Bálggis (CD)

Fylkesjoikeren i Troms Inga Juuso står i sentrum av bandet Bárut – et band som plasserer joiken i nye lydlandskaper. Med seg har Inga Juuso perkusjonisten Martin Smidt og multiinstrumentalisten Asbjørn Berson. De er inspirert av både blues og urmusikk, og gir den nordiske «sounden» en ny dimensjon.

De ha med seg flere gjester på albumet;
Ánte Mihkkal Gaup og Annbjørg Hætta bidrar til en variert og herlig vokalstemning. Audun Eriksen presenterer sine didjeridu-ferdigheter i nye omgivelser og Hildegunn Øiseth utvider det urmusikalske perspektivet med improviserte soloer på bukkehorn. Frode Fjellheim er produsent og bidrar også med sitt rikholdige syntoppsett.

Albumet er mulig å lytte på blant annet på Spotify.

Bluesjoik og urmusikk i ett (anmeldelse av Svein Andersen i Aftenposten 01.04.11)

Ny gruppe og nytt album (NRK Sapmi 08.04.11)

Inga Juuso får terningkast 6 (tromsfylke.no)

VUCD806. Vuelie, 2011. 1 CD. (149.- bl.a. fra Platekompaniet og cdon.no)

Anne Jannok Eira: Hála muinna

Hála munnje er et hjelpemiddel for barnehagene i arbeidet med temaer hvor følelser er innblandet, f.eks. når det er skilsmisser i familien. Hjelpemiddelet består av et veiledningshefte, bilder av følelser og personer i ulike aldre, samt case-fortellinger om seks familier. Distribueres gratis til grunnskoler og barnehager.

Hála munnje veahkkeneavvu mánáidgárdebargiide galggašii leat veahkkin fáddábargguiguin dovdduid birra ee. bearrašis lea earráneapmi jna.

Veahkkeneavvus leat bagadallangihppa, dovdo- ja olbmogovat ja case-muitalusat guhtta bearraša birra. Ámadadjogovat govvidit iešguđet dovdduid ja sáhttet leat vuolggasadjin ságastallamii dovdduid, jurdagiid ja vásáhusaid birra. Juhkkojuvvo nuvttá vuođđoskuvllaide.

ISBN:978-82-7374-736-5. Davvi girji, 2010. 64 kort. 320.-

Čieža čáppa 2 – Alfabehtta. Matematihkka

Læremiddel for barnehage som er utviklet for å fremme språket og øke ordforrådet. Læremiddelet består av alfabet og matematikkbegreper.
Kortene kan brukes i arbeid med kommunikasjon, språk og tekst.

Læremidlene finnes også på sør- og lulesamisk og de distribueres gratis til grunnskoler og barnehager.

Sørsamisk versjon: Tjijhtje tjabpies 2

Lulesamisk versjon: Gietjav tjáppa 2