Per Ailo Logje: Nålis i kulda / Nállojiekŋa buollašis – fortellinger om gammel og ny reindrift / fearánat dološ ja otná boazodoalus

Boka inneholder sanne historier med  tilknytning til reindriftskulturen, dyreliv og samisk folkeliv er l skildret med innlevelse av Per Ailo Logje. Fortellingene er i både nordsamisk og norsk versjon. Boka er illustrert med fotografier i sort/hvit hovedsakelig.

Boka har temaer som lek og opplæring, kalvmerkingen, verddekulturen, matvaner på vidda m.m.

Logje er reindriftssame fra Kautokeino med sommerbeiter i Kåfjord og Nordreisa kommuner.

ISBN: 978-82-7374-772-3. Davvi girji, 2010. 160 s. 290.-

Stig Riemmbe Gælok: Gáhtto mij máhtij vájmojt / Gaahtoe mij meehti vaajmojde sjilkehtidh / Bussá mii máhtii váimmuid suddadit

Bildebok for for de minste barna illustrert av Katarina Pirak Sikku med tekst på lulesamisk, sørsamisk og nordsamisk. Boka handler om tre katter og deres liv. Blant dem bykatta som har mistet sin venn og drar til vinterlandet for å lete.

Nye lulesamiske utgivelser (NRK)

ISBN: 978-82-92331-09-5. Baldusine, 2010. 175.- Bestilles gjennom CálliidLágádus)

Nye lulesamiske utgivelser (NRK)