Harald Gaski: Čálistii čázi – sátneduojit

Boken innholder kåserier og essays av Harald Gaski som har vært på NRK Sámi rádio tidligere. Kåseriene er fornyet og tilpasset skriftelig form og inndelt etter emner. Gaski leker seg med det samiske språket. Boka inneholder også essays som ser med fornyet blikk på det moderne samiske samfunnet.

Dán girjái leat muhtunráje čohkkejuvvon Harald Gaski sátneduojit mat leat Sámeradios gullon. Koseriijat leat ođasmahtton ja heivehuvvon čálahápmái.

Girji lea juhkkojuvvon fáttáid mielde. Giellastoahkamis, geažidemiin ja árvaladdamiin lea guovddáš sadji, muhto dás gávnnat maiddá duođalet ja esseijalágan čállosiid mat giehtadallat dálá sámi servodaga ođasmahtti geahčastagain.
ISBN: 978-82-8263-005-4. ČálliidLágádus, 2010. 160 s. 200.-

Berit Margrethe Oskal: Fargga (CD)

Berit Margrethe Oskals nye CD Fargga (snart) er en oppfølger til CD’en Mátki (reise) som kom ut i 2007 og nummer to i en tiltenkt musikalsk trilogi.

CD’en inneholder 13 sanger og joiker – de fleste er skrevet av Oskal selv. Den inneholder også noen tradisjonelle joiker. Som gjesteartister har Oskal med seg blant andre en rapper fra Grønland – Mikael Rosing –  og Kautokeino kulturskoles kor.

CD’en er produsert av Birkir Gudmundsson fra Island.

For mer informasjon:

Berit Margrethe Oskal med ny CD «Fargga»

Oskal’ ođđa cd «Fargga»  (nrk.no)

BMOCD-02. Mátki records, 2010. (Kan bestilles fra http://www.beritoskal.com eller fra Karasjok Libris)