Rauni Magga Lukkari

Forfatterheftet om Rauni Magga Lukkari er det sekstende heftet i serien Oppvekst i litteraturen som gis ut av Troms fylkesbibliotek. Heftet er tospråklig (nordsamisk og norsk) og innledes av en forfatterpresentasjon skrevet av universitetslektor i samisk litteratur Lill Tove Fredriksen. Den inneholder utdrag fra noen utvalgte tekster av Lukkari – fra en monolog, et kåseri og en prolog.

Čálligihpa Rauni Magga Lukkari birra,  lea guhttanuppelogát gihpa Oppvekst i litteraturen nammasaš ráiddus. Ráiddu almmuha Romssa fylkkagirjerádju. Gihpa lea guovttegielat ja gihppagis álggus muitaluvvo cálli birra, ja dasto čuvvot monologaoassi, kåseriija ja prologa. Cálligovvideami lea čállan girjjálašvuođa lektor Lill Tove Fredriksen.

ISBN: 978-82-92522-23-3. Troms fylkesbibliotek, 2010. 39 s. 50.- (bestilles gjennom Troms fylkesbibliotek)

Karen Anne Buljo: Boađe! – Ohppiidgirji 1

Boka er beregnet for elever som har nordsamisk som andrespråk på ungdomskolenivå og i videregående skole. Boka dekker  målene for Kunnskapsløftets læreplan for samisk som andrespråk, nivå 1-2. Boka inneholder tekster, dialoger, ord, språklære og kulturkunnskap.

Girji lea sidjiide geat ohppet sámegiela álgodásis. Girji čuovvu Máhttoloktema Sámi 2006 oahppoplána, ja gokčá 1-2 dási gelbbolašvuođamihtuid Sámegiella nubbingiellan, sámegiella 2 ja 3 –oahppoplánain. Girjjis leat teavsttat, dialogat, sánit, giellaoahppu ja kulturmáhttu.
ISBN: 978-82-7374-754-9. Davvi girji, 2010. 105 s. 255.- (Kan også betilles gjennom Haugen bok)