Martin Myrnes og Aslaug Olsen: Samiske stedsnavn i Evenes

Boka gir en oversikt over samiske stedsnavn i Evenesmark skolekrets, i Snubba og i Veggfjellområdet og angir hva navnene betyr. Boka har tekst på norsk og nordsamisk.

På Stuornjárga, Skånland og Evenes kommuner, er det de siste nesten 30 år gjort et omfattende innsamlingsarbeid på samiske stedsnavn av privatpersoner og institusjoner. Denne boka presenterer samiske stedsnavn i Evenes kommune. Martin Myrnes har samlet samiske stedsnavn i Evenesmark, Aslaug Olsen i Snubba og Sámegiel Berošteaddjik i Veggen. Boka inneholder 355 navn. Navna er beskrevet, omtalt og avmerket på kart. Boka er fargeillustrert med bilder som underbygger og forklarer navna.

ISBN: 978-82-91973-34-0. Skániid girjie, 2010. 59 s. 320.- (Kan også kjøpes gjennom Haugen bok)

7 korte originale – kortfilmer produsert av Original Film i Tromsø (DVD)

På denne samlingen presenterer Original Film 7 av sine kortfilmer fra 2001 og fram til i dag. Flere av dem er nasjonale og internasjonale prisvinnere. Regissørene Per-Ivar Jensen, Hanne Larsen og Ketil Høegh. Alle er fra Nord-Norge og har satt sin tydelig signatur på disse filmene.

Filmene i samlingen er: Taxi til Båtsfjord, Hurra for mamma og Skårungen (Per-Ivar Jensen fra Nordreisa); Varde og Lille Frø (Hanne Larsen); Betydningen, og Opptur (Ketil Høegh).
Kortfilmen Hurra for mamma handler samers søk etter kulturell identitet og deres frykt for sin egen etniske bakgrunn. Teaterforestilling av Totalteatret var et bestillingverk til Riddu Riđđu i 2001.

Skiltskytter av Totalteatret live på Riddu Riđđu 2001 (medvirkende: Per Ivar JensenStein Bjørn, Bernt Bjørn, Inger Katrine Hansen og Iris Johansen)

OF 002. Original Film, 2010. 1 DVD. 83 min. 199.- (Kan kjøpes fra NFI- Filmbutikken)