Kari Lisbeth Hermansen: Joneš-bojá vuolgá amas máilbmái

Bildeboka Joneš-bojá vuolgá amas máilbmái (Jones-bojá drar til en fremmed verden) er en eventyrlig beretning om en mus som heter Joneš-bojá. Han skal besøke sin onkel, men går seg bort i skogen. Da dukker det opp en hvit fugl som ber Joneš-bojá om hjelp. Han lar seg overtale og snart er han på vei til den underjordiske museverdenen, hvor musene tyranniseres av en stor svart katt.

Illustrert av Liv Vatle. For barn 4 – 6 år. Nordsamisk tekst.

ISBN: 978-82-7374-630-2. Idut, 2010. 63 s. 175.-

Asbjørn Gildberg: Miehtsen tjuojggamin

Piera er glad i å gå på ski. En dag pakker han sekken og legger i vei på egen hånd. Han har tatt med seg litt av hvert. Og bra er det, for det kommer til nytte når han møter både elg og bjørn og flere andre dyr. Bildebok for barn mellom 4 og 8 år. Illustrert av Kari Grossmann og oversatt til lulesamisk av May-Judith Amundsen.

ISBN 978-82-7601-181-4.  Idut, 2010. 149,-

Bodil Utsi & Kirsten Marit Olsen: Muitalusmohkit

Muitalusmohkit er en lesebok for elever fra 4. til 7. årstrinn som har nordsamisk som førstespråk. Den innholder fortellinger fra elevenes hverdag, andre fortellinger,eventyr og dikt. Den handler om underholdning og undere. Men også om vemod, mobbing, frykt og sorg. Illustrert av Raisa Porsanger og Marit Alette Utsi. Distribueres gratis til skoler.

Muitalusmohkit lea lohkangirji ohppiide geain lea davvisámegiella vuosttašgiellan 4. jahkeceahki rájes 7. jahkeceahki rádjái. Lohkangirji mohkohallá gaskal muitalusaid maid oahppit vásihit sin árgabeaivvis, eará muitalusaid, máidnasiid ja divttaid. Lohkangirji lea suohttasiid ja ipmašiid birra. Muhto dat lea maiddái váivvi, hárdima, balu ja morraša birra. Raisa Porsanger ja Marit Alette Utsi leaba ráhkadan govaid girjái. Juhkkojuvvo nuvttá skuvllaide.

ISBN: 978-82-7374-630-6. Davvi girji, 2010. 160 s. 280.-