Eva Jensen – dikt for barn – om bokstaver, tall og farger

eva_jensenEva Jensen fra Salangen i Troms debuterte som forfatter i 1984. Siden har hun et mangfold av utgivelser bak seg i ulike sjangere for både barn, ungdom og voksne. Hun har fått en rekke priser i løpet av forfatterskapet, som er preget av en høy språklig bevissthet og en vid litterær orientering.

På festivalbiblioteket vil vi få høre utdrag fra hennes nyskapende og kjente bildeboktrilogi for barn om bokstavene (Alle i Alta kan), tallene (Tre høns på plenen og fire egg) og fargene (Alt kan begynne med kvitt).

Sigbjørn Skåden har oversatt flere av Jensens dikt til nordsamisk og han vil sammen med henne for å framføre noen av diktene på samisk.

Tid: fredag 17/7. Kl.11.00 og kl. 12.00.
Sted: Festivalbiblioteket

Foto: Studio Snorre

Bokprat med Odd Sivertsen 16. juni kl. 12.00

Sivertsen_thumbOdd Sivertsen er utdannet lektor og bildekunstner fra Olderdalen i Kåfjord. Som maler er han særlig opptatt av å skildre læstadianerne. Høsten 2008 debuterte han som forfatter med oppvekstromanen Med havet i hånden på Gyldendal. Den ble godt mottatt av kritikerne. I den delvis selvbiografiske romanen skildrer han oppveksten i det læstadianske Nord-Troms på 50- og 60-tallet.

På festivalbiblioteket møter vi han i samtale med festivalbibliotekar Aud Tåga og det vil også være mulig å få se noen smakebiter av Sivertsens bildekunst.

Tid: torsdag 16/7-09. Kl. : 12.00
Sted: Festivalbiblioteket
Foto: Christian Elgvin

Sjåbakkenkåken i Manndalen åpnet 18. juni

sjabakken3Torsdag 18.juni klokka 12.00 ble Sjåbakken- huset , kanskje mer kjent som  «Sjit helvedes kåken»,  åpnet i Manndalen. Det nyrestaurerte huset vil holdes sommeråpen for publikum fra torsdag 18. juni til og med søndag 26.juli 12.00- 14.00 hver dag. Huset ble berømt etter at husets eier Anton Sjåbakken i 1950-årene skrev et brev til myndighetene hvor han nektet å betale 2700.- for «provisoriet».

I overkant av tjue personer møtte fram og fikk servert kaffe og vafler. Den lokale trubaduren Halvard Lyshaug underholdt med gitarspill og sang og leder for Ája samisk senter – Astrid Solhaug – holdt tale for anledningen.

Sjåbakken-kåken Astrids tale

Sjit helvedes kåken (NRK) – litt historie, brevet og innslaget på NRK s «Norsk attraksjon»