Odd Sivertsen besøker Troms i desember

sivertsen_kafjord_bibliotek_1Forfatteren og billedkunstneren Odd Sivertsen besøker bibliotekene i Nord-Troms og Tromsø i perioden 9.-15. desember. Odd Sivertsen er fra Kåfjord i Nord-Troms. I dag er han bosatt i Nannestad. Han er mest kjent som billedkunstner. Denne høsten debuterte han som forfatter da Gyldendal ga ut romanen hans «Med havet i hånden». Romanen forteller om oppvekst i et strengt læstadiansk og flerkulturelt miljø i Nord-Troms. Romanen gir et mangfoldig innblikk i den læstadianske kulturen på godt og vondt. Opplevelsene hans fra den harde oppveksten i Kåfjord har også satt sitt tydelige preg på han som billedkunstner.

sivertsen_kafjord_bibliotek_29. desember besøkte han Kåfjord bibliotek. De 20 besøkende fikk et interessant og innsiktsfullt møte med forfatteren og billedkunstneren og han tanker om læstadianismen og oppveksten i Nord-Troms på 50 og 60-tallet. Odd Sivertsen hadde også med seg en del flotte malerier i tillegg til akvareller. Disse var også for salg.

Johan Sara jr. in Turkey: Mino Mano

mino_manoJohan Sara jr’s tredje album. Denne gangen samarbeider han med tyrkiske musikere og resultatet er en fin blanding av samiske og tyrkiske musikktradisjoner. Dette er et spennende møte mellom to kulturer med flere musikalske overraskelser. Johan Sara har arbeidet tett med den tyrkiske musikeren og sangeren Umut Yasa som har koordinert prosjektet i Izmir.

Stierdna, 2008. STI01. Pris: 149.- (CDON)

Asbjørg Skåden: Skábma: en samisk mørketidsfortelling

skabmaSyvåringen kommer fra skolen. Glad for at mørketida endelig er her. Hjemme er de gamle mørketidstradisjonene i naturlig bruk. På skolen har de arbeidet med juletradisjoner, men gutten kjenner seg ikke igjen i beskrivelsen av verden. Han føler seg derfor fattig og tradisjonsløs.

Boka spør om hva som er tradisjon og må det stå i skolens lærebøker og presenteres der for å være tradisjon. Boka inneholder også små tradisjonsfortellinger om nordlyset, Ruohttaráidu og annet fra markesamisk område.

Boka er norsk versjon av Ii hal Ruohttaráidu lea johtán goseg! som kom ut i 2006. Illustrert av Solfrid Fjellaksel Pedersen

ISBN: 978-82-91973-32-6. Skániid girjie, 2008. 56 s.